Kerstmarkten in het Duitse grensgebied!

Ze zijn betoverend mooi: de sprookjesachtige, winterse kerstmarkten in de grote Duitse steden. Een begrip. In het land waar de kerstboom met lichtjes en waar Weihnachten het gezelligste feest van het jaar is, doen ze er graag alles aan om een onvergetelijke, warme kerstsfeer te creëren. Dat ook het échte decembergevoel niet per se in groot en indrukwekkend zit, bewijzen de kleinere gemeenschappen van de regio Geheim over de grens heel mooi. Feeëriek verlichte straten, het schijnsel van vreugdevuren in de ramen, zachte kerstmuziek, een vrolijk koor met engelen, kaarslicht, warme glühwein, de subtiele geur van zelfgemaakte lekkernijen en vers gevallen sneeuw die onder je schoenen kraakt. Dat is het kerstverhaal van Geheim over de grens. Op www.kerstmarktenovergrens.nl vindt u alle kerstmarkten in het Osnabrücker Land, Münsterland, Grafschaft Bentheim en Emsland op een rijtje.

Kerstsfeer proeven in Münster

De kerstmarkten in Münster zijn altijd opnieuw weer iets bijzonders. Als de Prinzipalmarkt in een gouden gloed verandert, de koopmanshuizen, kerken en musea sfeervol worden verlicht en alles feestelijk wordt gedecoreerd dan openen de vijf kerstmarkten in Münster weer hun poorten.
Vijf kerstmarkten met zo?n 300 kraampjes verwelkomen u als bezoeker; ze veranderen de binnenstad in een wintersprookje. Buitengewone koopbelevenissen en typisch Duitse kerstspecialiteiten nodigen uit te slenteren en te vertoeven, zich te verbazen en te genieten.

Historische kerstmarkt in Osnabrück

Al vaak uitgeroepen tot de mooiste Weihnachtsmarkt van Noord-Duitsland. Als afsluiting van het jaar nodigt Osnabrück u uit voor de historische kerstmarkt bij de Johanneskerk. Een van de meest bijzonder bezienswaardigheid van de kerstmarkt is de zes meter hoge notenkraker en de grootste speeldoos ter wereld! Slenter door de sfeervol verlichte historische coulisse van de oude binnenstad en ga op zoek naar de leuke decembercadeaus. U vindt zeker iets leuks bij de gezellige kraampjes met kunstwerken, kerstcadeautjes en vooral lekkernijen. Behalve de historische kerstmarkt heeft Osnabrück nog veel meer te bieden.

Gerelateerde artikelen