Ontdekkingsreizen in het Duitse grensgebied!

Heeft u ze al ontdekt? Een geheim dat we graag met u delen. Vier gastvrije regio’s Münsterland, Osnabrücker Land Grafschaft Bentheim en Emsland in Duitsland, die gezien mogen worden. Op het eerste gezicht doen ze een beetje 'Nederlands' aan ­ kan ook niet anders zo dichtbij ­ maar toch is alles er net even anders. Het landschap, de mensen, het eten, wandelen, fietsen of steden. Een kasteel op een heuvel, een vakwerkhuisje in het dal. Alle charmes van een verre vakantie, maar dan op een uurtje rijden van 

de grens. Eigenlijk alles een beetje ‘geheim’, maar leest u gerust verder. Op www.geheimoverdegrens.nl/aanvraag-brochures kunt u gratis onze hoofdbrochure met een heel goede overzichtskaart van de regio bestellen. 

Bijzonder geschikt is deze regio voor de actieve vakantieganger. Parkachtige landschappen en omvangrijke bossen laten de natuur op zijn mooist zien. 

Fietsen over fenomenale paden
Het decor van Geheim over de grens mag gezien worden. Wat een genot om hier te fietsen! Stille weggetjes, ver weg van de drukte. Voornamelijk vlak, met hier en daar een rimpel. Door het fietsersparadijs Münsterland slingeren ruim 4.500 km aan mooie, lange routes en fijne dagtochtjes. Heel bekend is de zogenaamde koningin van de Duitse langeafstandsfietsroutes: De 100-Schlösser Tour.

Wandelen waar het mooier is
Heerlijk wandelen is hier al honderd jaar traditie. Logisch, in een streek die alles mee heeft. Voor een gemoedelijk rondje door het dal of een uitdagende outdoor belevenis over de hoge bergkammen van het Teutoburger Wald. Langs eindeloos golvende velden, vruchtbaar rivierlandschap, heide, bos en veenmoeras.

Voor wie meer van bruisende steden houdt, zijn Münster en Osnabrück echte aanraders. Beide steden verbinden de Westfaalse Vrede, die in 1648 een einde aan de Dertigjarig Oorlog in Europa maakte en de Tachtigjarig Oorlog tussen Nederland en Spanje beëindigde. Arrangement Vrede verbindt degelijk

Gerelateerde artikelen