Vakantie checklist

Een vakantie checklist maken, helpt je echt! Wij durven je te garanderen dat je nooit meer wat vergeet wat je echt nodig hebt op vakantie. Wij passen de checklist automatisch aan waar je ook heen gaat en hoe je ook gaat reizen. We hebben meer dan 500 producten op de checklist vakantie en bepalen aan de hand van de vele DUIZENDE checklists die we al gemaakt hebben wat jij écht nodig hebt voor jou vakantie. Of het nu gaat om een aansteker of zonnebril met onze vakantie checklist ga je goed voorbereid op vakantie!

Direct beginnen met maken

Vakantie checklist


Vakantie checklist

Veel mensen kennen het wel: vakantiestress. Ook dit jaar willen we weer op vakantie zonder al te veel stress. Alles inpakken brengt namelijk de nodige stress met zich mee. Veel mensen zijn bang dat zij iets zullen vergeten. Hierdoor kun je niet optimaal genieten van de voorpret, terwijl dit juist een leuk onderdeel van de vakantie zou moeten zijn. Met behulp van de handige vakantie checklist van Meenemen.nl kun je al deze stress laten varen. Wanneer jij je koffers inpakt aan de hand van de lijst weet je zeker dat je niets vergeet mee te nemen op vakantie!

 • Meer dan 1.6 Miljoen mensen gingen je voor!
 • Gebaseerd op specifieke reis eigenschappen
 • Een slimme lerende vakantielijst (geen ski’s als je op strandvakantie gaat)

Wij werken al jaren om de lijst te verbeteren en gebruiken de feedback van onze gebruikers om ons systeem als maar slimmer te maken. Zo durven wij inmiddels te stellen dat ons lijst niet alleen het slimste is maar ook als beste voorspelt welke dingen je wel of niet mee moet nemen op vakantie.

Een checklist vakantie helpt!

Een vakantie checklist is ontzettend handig als hulp bij het inpakken van je koffer voor vakantie. Het is vervelend als je iets vergeet mee te nemen op vakantie en daarom is deze site zo handig. Wat je vakantiebestemming ook is, met deze lijst vergeet je niet mee te nemen!

vakantie checklist

Een vakantie checklist maken

Het maken van een vakantie checklist is erg gemakkelijk. Op Meenemen.nl maken bezoekers dagelijks gebruik van het maken van een vakantie checklist en daarom zijn de spullen die je mee moet nemen altijd up to date.

Een checklist voor vakantie is tegenwoordig onmisbaar. In 5 simpele stappen maak je een vakantie checklist op Meenemen.nl. Het is belangrijk dat je onder andere je bestemming, vervoer en soort vakantie invult om de vakantie checklist te maken die bij jouw vakantie past! Gebruik onderstaande wizard om jouw checklist vakantie te maken.

Voor wie is de checklist geschikt?

We krijgen veel vragen of onze lijst geschikt is voor specifieke type vakanties. We kunnen daar eigenlijk kort over zijn, de lijst is geschikt voor iedereen die op vakantie gaat. Wij kunnen ook goed uitleggen waarom.

Meer dan 1 miljoen mensen hebben onze reis checklist gebruikt om hun vakantie goed voor te bereiden. De gegevens van de lijsten hebben wij anoniem gebruikt om te voorspellen wanneer je welke spullen voor welke vakantie nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een strandvakantie in Griekenland krijg je andere dingen dan wanneer je gaat backpacken in Thailand.

Maar de lijst is zelfs verschillend tussen Frankrijk en Spanje. Zo moet je bijvoorbeeld verplicht een alcohol tester in de auto hebben als je naar Frankrijk gaat. Ook zie je grote verschillen tussen samenstelling van het reisgezelschap.

Mensen met kinderen hebben andere behoefte en producten dan mensen die bijvoorbeeld op vakantie gaan met een huisdier. Ook zien we verschillen tussen jongeren en ouderen vakantiegangers. De lijst heeft al deze zaken meegenomen op basis van ons slimme automatische algoritme. Wanneer je de lijst hebt ontvangen kan je direct beginnen met het afvinken van de producten die je moet meenemen  op reis.

Kort samengevat de lijst is voor iedereen 100% relevant, in het bijzonder voor:

 • Mensen met kinderen
 • Backpackers
 • Wintersporters
 • Rondreizen
 • Strandvakanties
 • Kampeerders met (tent, camper of caravan)
 • en zeker ook voor Stedentrips, zo reis je compact maar toch compleet

Waarom een vakantie checklist maken?

Meenemen.nl heeft in de afgelopen jaren meer dan 1 miljoen mensen geholpen bij het de voorbereiding van hun vakantie. We hebben heel veel geleerd van het verbeteren van de checklist op basis van alle gegevens die we gekregen hebben van onze bezoekers, reisorganisaties en andere partijen. Op deze manier hebben we voor bijna elk land de beste gegevens verzameld. Een paar belangrijke redenen waarom een checklist vakantie je bij de voorbereiding kan helpen.

 • Geschikt voor meer dan 260 verschillende type reizen
 • Al door meer dan 1.6 miljoen nederlanders gemaakt
 • Gebaseerd op de meest actuele gegevens over bestemmingen
 • Slechts 3 eenvoudige stappen voor het maken van de lijst
 • Een score van 9.2 doen we het echt goed 😉

Hoe pak je je koffer het beste in

We hebben een video gemaakt om je te demonstreren hoe je je koffer het beste kan inpakken. Op deze manier kan je meer bagage meenemen en kan je voorkomen dat je kleding snel verkreukt.

Feiten over de checklist vakantie

De lijst van Meenemen.nl is continue in ontwikkeling. Toen we begonnen met de lijst stonden er nog cassettebandjes op de lijst en videobanden. Deze producten kan je inmiddels al 3 jaar niet meer terug vinden op de vakantielijst. Ook de populariteit van de TomTom navigatie systemen neemt af. Steeds vaker nemen mensen in plaatst van hun TomTom hun smartphone mee, maar vergeten dan de auto-oplader van de Smartphone. We hebben daarom het woord tomtom weggehaald van de inpaklijst.

De lijsten die we maken worden automatisch doormiddel van een slimme formule genereren zijn gebaseerd op mensen die volgens dezelfde eigenschappen een zelfde soort vakantie hebben gemaakt. Meenemen.nl kan de checklist voor vakantie steeds beter en nauwkeuriger genereren. We zien dat de kwaliteit toeneemt en dat mensen echt heel tevreden zijn over de lijst. We nemen de feedback van onze gebruikers mee om de lijst te optimaliseren.

Download hem want anders ga je natuurlijk de vakantie checklist vergeten.

Wat kan je onder andere terug kan vinden op de lijst:

 • Kurkentrekker
 • Internationaal rijbewijs
 • Scherp mesje
 • Gele boekje
 • Internationaal rijbewijs
 • Visum