Rondreizen door Myanmar: stappen in een tijdmachine

rondreizen myanmar, rondreizen door myanmar, rondreis myanmarRondreizen door Myanmar, is als het stappen in een tijdmachine. In je rondreis door Myanmar vind je namelijk nog de authentieke Aziatische sfeer door zijn ongerepte landschappen, groene jungles, historische magische tempels, prachtige meren en nog veel meer. Myanmar ook wel ‘het land van de Gouden Pagodes’ is dé keuze voor een indrukwekkende rondreis.

Hoe pak je dit magische land aan en ga jij de droom rondreis door Myanmar beleven? Advies en tips voor rondreizen door Myanmar.

Boek je rondreis Myanmar

Rondreizen door Myanmar alles zien en meemaken?

Wil jij alles meemaken tijdens je rondreis door Myanmar? Het magische land compleet en 100% beleven? Geen één plekje missen en de mooiste tempels bezoeken? Kies dan voor de georganiseerde groepsreis. Er zijn veel reizen op internet te vinden waar rondreizen door Myanmar uitgebreid staan beschreven. Beslis voor jezelf wat je wilt doen, misschien is een grande tour door Myanmar wel iets voor jou, vergelijk aanbieders en kies jouw droomreis uit.

Ben jij een expert in rondreizen en wil jij de magie van dit authentieke Aziatische land alleen ontdekken? Ga dan zelf opzoek naar de highlights van het land en stippel je plan uit.

Wat je ook kiest Myanmar is de moeite waard en je zal deze rondreis door het magische land nooit meer vergeten.

Wanneer moet je gaan rondreizen door Myanmar?

De tijd dat je gaat rondreizen door Myanmar moet je rekening houden met het klimaat en de drie seizoenen die Myanmar heeft. Ben jij een echte zonliefhebber en houd je van extreme hitte dan moet je je rondreis door Myanmar plannen tussen eind februari en midden mei, dan vind namelijk het droge hete seizoen plaats. In dit hitte seizoen van Myanmar ga je temperaturen tegenkomen van minimaal 22 graden tot 37 graden maximaal, hitte is dus één ding wat zeker is in deze periode. Wil jij ook van mooie stranden genieten in deze hitte? Dan is een verlenging naar het strand van Thailand wel iets voor jou!

Ben jij niet hittebestendig en wil je liever in een iets koelere periode gaan rondreizen door Myanmar? Ga dan tussen eind oktober en midden februari je rondreis door Myanmar van startzetten en kan je kiezen voor een verlenging naar het Ngapali Beach. In deze tijd vindt namelijk het koele droge seizoen plaats. In dit tweede seizoen van Myanmar ga je temperaturen voelen van minimaal 18 graden tot maximaal 35 graden. Nog steeds erg warm, in de avond alleen wat aangenamer om lekker buiten te zitten.

Wil je iets bijzonders meemaken tijdens je rondreis door Mayanmar en ben je niet bang voor wat regen? Ga dan tussen eind mei en midden oktober rondreizen door Myanmar, in dit derde en laatste seizoen vindt namelijk de moesson periode plaats. Helse regenvallen zul je meemaken, nat maar bijzonder. Veel regen en temperaturen van minimaal 24 en maximaal 33 graden ga je tegenkomen in dit seizoen van Myanmar.

Een tropisch klimaat is in ieder geval heel het jaar door te vinden en Myanmar tijdens je rondreis.

Het eten tijdens je rondreis door Myanmar

In het kleurrijke land waar jij je rondreis gaat maken is natuurlijk een overvloed aan heerlijk gekruid eten. Het eten in Myanmar tijdens je rondreis. De basis van de heerlijke gerechten is net als zijn buurlanden rijst of noodles.

De basis van de volksgerechten worden aangevuld met verse groente-, vis-, en vleesgerechten. In Myanmar zijn ze dol op kruidige curry’s  en is dan ook de perfecte aanvulling in de volkskeuken van dit authentieke land.

Mohinga, een populair gerecht wat je zeker gaat tegenkomen in je rondreis door Myanmar is een vissoep op basis van noodles, die is gebruik met heerlijk geurende curry.

Één ding is zeker je rondreis door Myanmar, het land van de Gouden Pagodes biedt heerlijk weer, heerlijk en eten vele bezienswaardigheden waaronder prachtige tempels. Kies voor de groepsreis wil je alles zien en beleven en mis geen een hoogtepunt van dit kleurrijke bijzondere land.