Vakantie Sri Lanka

sri lanka, vakantie sri lankaSri Lanka is een vakantie bestemming die steeds populairder wordt. Dit heeft het land enigszins te danken aan het populaire TV-programma ‘Wie is de Mol?’. Maar wat maakt Sri Lanka als vakantie bestemming dan zo bijzonder? Meenemen.nl zocht het voor je uit. 

Algemene informatie over Sri Lanka

Sri Lanka is een land wat ligt in de Indische Oceaan ten zuiden van India. Het land hoort bij het continent Azië en is ongeveer zo groot als de Benelux en er wonen ruim 19 miljoen inwoners. De officiële taal die er gesproken wordt is Singalees, maar ook Tamil, Maleisisch en Engels wordt hier gesproken. Het merendeel van de inwoners van Sri Lanka is Boeddhistisch, maar ook het hindoeïsme, Christendom en Islam komen hier voor als religies. Het officiële betaalmiddel in Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie.

Het klimaat van Sri Lanka is een tropisch klimaat. Er zijn prachtige witte zandstranden te vinden aan de kust maar centraal in het land vind je tropisch regenwoud en berglandschappen. Het tijdverschil tussen Nederland en Sri Lanka is in onze zomertijd 3,5 uur later en in de wintertijd 4,5 later.

Wat je ook niet moet vergeten is een visum voor Sri Lanka aanvragen. Een visum is namelijk verplicht in dit land.

Sri Lanka reizen

Naar Sri Lanka reizen wordt steeds vaker gedaan en wij begrijpen wel waarom. Sri Lanka is namelijk een geweldig mooi land waar ontzettend veel te beleven is. Zo wordt Sri Lanka niet voor niets de Parel van het Oosten genoemd. Backpacken in Sri Lanka is ook mogelijk, of het maken van een rondreis door Sri Lanka. Ook wordt een vakantie naar dit land vaak gecombineerd met de Malediven. Er zijn genoeg reizen die je kunt maken, dus boek nu je Sri Lanka vakantie zoals jij het wilt!

Het mooie van een reis naar Sri Lanka, is ook de veelzijdigheid. Wanneer je gaat backpacken of een rondreis maakt door dit land, is het een aanrader om een strandvakantie hier aan vast te plakken. De stranden in Sri Lanka zijn namelijk adembenemend mooi en ontspanning kun je vast wel gebruiken na een drukke backpack- of rondreis. Vergeet niets mee te nemen op vakantie dankzij onze handige inpaklijst en geniet!

Gerelateerde artikelen