Dit heb je nodig op fietsvakantie!

Fietsvakantie

Door het coronavirus is het niet meer vanzelfsprekend dat je ?gewoon? op vakantie kunt gaan deze zomer. Een goed alternatief voor een verre (vlieg)vakantie is een fietsvakantie! Dat kan in Nederland maar ook op andere Europese landen. Een fietsvakantie met een elektrische fiets is voor ieder budget. Je mijdt benzinekosten of andere hoge reiskosten en met de fiets kom je op plekken waar je met auto, boot of vliegtuig nooit zou komen.

Wanneer je kiest voor een fietsvakantie is het natuurlijk ideaal om met een e-bike te gaan. Lange afstanden fietsen is een stuk comfortabeler met een permanent windje in de rug en wat ondersteuning als je bergopwaarts fietst. Maar wat moet je meenemen als je met de e-bike op fietsvakantie gaat? We hebben een handige lijst voor je gemaakt!

De juiste e-bike

Het belangrijkste op een fietsvakantie is uiteraard je tweewieler. E-bikes zijn er verschillende soorten en maten: let goed op wat voor fiets je aanschaft voor je vakantie en dat deze aansluit bij jouw wensen. Rijd je bijvoorbeeld veel door bergen en modder kies dan een e-mountainbike. Ga je lange ritten maken? Dan kan je beter voor een tour e-bike gaan. Voor ritten door steden en zonder veel heuvels kan je een elektrische stadsfiets gebruiken. Ga je voor snelheid op asfaltwegen? Dan is de e-racefiets iets voor jou.

Opgeladen accu

De accu is natuurlijk essentieel als je wil genieten van die ?rugwind?. Zorg dat die van jou opgeladen is en dat je oplader meenmeemt, zodat je tussendoor kunt opladen. Kijk ook goed of je verloopstekkers nodig hebt in andere landen. Ga goed voorbereid op pad!

Reparatie- en EHBO kit

Net als met de auto, kun je ook fietspech hebben! Een goede reparatie kit kan je vakantie redden als je ineens langs de weg staat met een lekke band of een kapot onderdeel. Daarnaast kan het ook gebeuren dat je jezelf bezeerd. Zorg ervoor dat je voorbereid bent om eerste hulp te verlenen aan jezelf of aan je reisgenoten door een goed uitgeruste EHBO kit mee te nemen.

Waterafstotende fietstassen

Het weer is heel veranderlijk, zeker als je in de bergen bent of door verschillende gebieden trekt. Zorg er daarom voor dat je goede waterdichte tassen hebt voor je elektrische fiets. Zo voorkom je dat je met natte spullen aankomt in je hotel of op de camping. Over regen gesproken: het is ook een goed idee een regenpak voor jezelf mee te nemen. Zo blijven jij en je spullen droog tijdens een onverwachte regenbui!