Wat is een open vliegticket?

Open VliegticketWanneer je op vakantie gaat, maar niet precies weet wanneer je vertrekt en terugkomt is een open vliegticket een optie. Steeds vaker kopen mensen een open vliegticket om de reden dat ze niet weten wanneer ze precies terugkomen. Open vliegtickets kunnen vaak niet online aangeschaft worden, houdt hier rekening mee wanneer je een open vliegticket wilt aanschaffen.

Boek een direct een ticket

Een open vliegticket is vaak 6 maanden geldig vanaf de datum dat je vertrekt. Dit verschilt tevens wel vaak, sommige open vliegtickets zijn een jaar lang geldig. Het voordeel van een open vliegticket is wel dat deze vaak goedkoper uitvallen.

Over een open vliegticket

De retourreis van een open vliegticket moet je vaak per plaatse bevestigen, dit kan meestal tot 2 dagen voor vertrek. Wel is het een afrader om tijdens de drukke vakantieperiodes met een open vliegticket te reizen in verband met gebrek aan open plaatsen. Wanneer u toch met een open vliegticket tijdens de vakantieperiode terug wilt vliegen, is het raadzaam om ruim van te voren de terugreis vast te leggen om teleurstelling te voorkomen.

Open jaw ticket

De open vliegtickets van vroeger bestaan echter niet helemaal meer. Tegenwoordig worden de open vliegtickets ook wel open jaw tickets of round-the-world-tickets genoemd. Deze tickets hebben vaak flexibele voorwaarden en kunnen gemakkelijk omgezet worden.

Voor wie is een open vliegticket bedoeld?

Een dergelijk vliegticket is zoals gezegd vaak 6 maanden geldig, met het ticket kan je een vertrek datum binnen 2 dagen en 6 maanden reserveren. Waarbij je vaak niet in de drukke periodes mag vliegen. Dit ticket is met name bedoeld voor de volgende type mensen:

  • Wanneer je gaat backpacken zonder eind datum
  • Als je vrijwilligerswerk gaat doen op vakantie
  • Wanneer je een wereld reis gaat maken

Een open vliegticket is niet alleen bedoeld voor wanneer er nood aan de man is maar kan ook heel praktisch zijn om te kunnen beslissen wanneer je naar huis wil als je geen zin meer hebt in het reizen.