Welke kleding op een cruise meenemen?

cruise kleding meenemenIk ga op een cruiseschip en ik neem mee: vakantiekleding natuurlijk! Afhankelijk van de vakantie die je gaat maken kun je jouw kleren uitzoeken. Ga je bijvoorbeeld op een cruise door het Caribische gebied, pak dan zoveel mogelijk zwemkleding en lichte kleding in. Maar ga je in de winter op een cruise in het Noorden, bijvoorbeeld om met een cruise de middelandse zee te bezoeken, dan kun je beter dikke en warme kleren meenemen.

De dresscode op een cruise vakantie

Gewoonlijk draag je op een cruise overdag comfortabele vrijetijdskleding en in de avonden formele kleding omdat er ’s avonds vaak aangelegenheden worden georganiseerd, zoals een diner of een show. Wanneer je je in warmere temperaturen bevindt is het normaal dat je overdag de hele dag in badkleding en een pareo rondloopt. Een aantal onmisbare artikelen die je mee dient te nemen op je reis zijn: zonnebrandcrème, goede wandelschoenen, een pyjama, een badjas, schoenen met rubberen zolen voor op het dek, zwemkleding, avondkleding, eventuele medicijnen, een digitale camera, boeken of tijdschriften, spelletjes en cosmetica.

Geen bagagebeperking

Het voordeel aan reizen met een cruiseschip is dat de meeste maatschappijen geen bagagebeperkingen hebben zoals wanneer je met het vliegtuig reist. Dit houdt in dat je je niet aan een maximum toegestane gewicht hoeft te houden en dat je bijvoorbeeld ook gerust vloeibare artikelen mee aan boord mag nemen. Je mag dus zoveel koffers meenemen als je wilt. Al is het niet aan te raden om met meer dan 3 koffers op reis te gaan, vanwege het ongemak en de ruimte die de koffers in jouw hut in beslag neemt. Vergeet niet dat de meeste Cruiseschepen aan boord hun eigen winkels hebben, dus mocht je iets zijn vergeten dan kun je het gemakkelijk aan boord kopen. Je kunt natuurlijk ook iets kopen aan land tijdens een van de stops die je met het cruiseschip maakt.

Maak een vakantie paklijst

Wil je voorbereid en georganiseerd op reis gaan en niets vergeten? Maak dan gebruik van de inpaklijst op onze website. Hier kun je alle nodige artikelen toevoegen die je denkt nodig te hebben wanneer je op reis gaat. Bovendien zul je misschien artikelen tegenkomen waar je zelf in eerste instantie niet aan had gedacht, maar die wel belangrijk zijn. Deze handige paklijst kun je uitprinten, delen met vrienden of familie of via de e-mail opsturen. Uiteraard kun je op elk gewenst moment spullen toevoegen en verwijderen op de inpaklijst.