Populaire steden in Zuid-Afrika

kaapstad, steden zuid-afrikaZuid-Afrika is een prachtig land met ontzettend veel mooie bezienswaardigheden. Er zijn veel steden in Zuid-Afrika die zeker een bezoekje waard zijn. Maar wanneer je al deze steden wilt bezoeken, ben je wel even wat tijd kwijt. Wij vertellen je graag de mooiste highlights van bijzondere steden in Zuid-Afrika. 

Zuid-Afrika kent niet één, niet twee, maar drie hoofdsteden. Dit zijn Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein. Maar buiten deze populaire steden, zijn er nog meer plaatsen die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. 

Boek nu vliegtickets Zuid-Afrika!

Kaapstad

We starten met de rechterlijke hoofdstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. Dit is een van de mooiste steden ter wereld en hier is zoveel te zien dat je zelfs een heuse stedentrip Kaapstad kunt maken. Bijzondere highlights in Kaapstad zijn bijvoorbeeld: 

  • Robbeneiland
  • Tafelberg
  • Boulders Beach
  • Waterfront

Maar ook de omgeving van Kaapstad kent veel mooie plekjes. Denk aan Stellenbosch, wat bekend staat om de vele wijngaarden en wijnproeverijen. En natuurlijk aan het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika, Kaap de Goede Hoop. Je kunt rechtstreeks vliegtickets naar Kaapstad boeken.

Johannesburg

Ook Johannesburg is een populaire stad in Zuid-Afrika. Johannesburg is een stad met verschillende gezicht. Zo staat de stad aan de ene kant bekend om de vele criminaliteit en de armoede die er heerst. Dit is voelbaar wanneer je er rondloopt en het centrum wordt door toeristen dan ook vaak vermeden.
Maar toch kent de stad ook een heel andere kant. Er heerst een groot verschil tussen arm en rijk in Johannesburg. In de sloppen van Johannesburg werden vroeger de zwarte mensen weggestopt. Deze sloppenwijken, Soweto, zijn nu juist in opkomst.
Verder ligt in de omgeving van Johannesburg Pretoria, wat de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika is. 

Je kunt rechtstreeks naar Johannesburg vliegen, hier is namelijk een luchthaven. Boeken dus, die vliegtickets naar Johannesburg!

Durban

Ook een populaire stad in Zuid-Afrika is Durban. Durban is een waar paradijs voor zonliefhebbers, gezien het feit dat de zon hier ongeveer 300 dagen per jaar schijnt. Ook Zuid-Afrikanen trekken massaal naar Durban tijdens de vakantieperiodes. De kust van Durban is dan ook volgebouwd met hotels, winkels en restaurants en er is voldoende te beleven op de levendige boulevard. 

Wat Durban ook populair maakt als stad in Zuid-Afrika, is het feit dat er veel verschillende culturen in de stad leven. De meest opvallende is de Indiase gemeenschap, deze vind je terug in Victoria Street en Grey Street. 

Port Elizabeth

Aan de Oost-Kaap in Zuid-Afrika ligt Port Elizabeth. Een badplaats die ook wel de bijnaam ‘The Friendly City’ heeft. Veel toeristen bezoeken de populaire stad Port Elizabeth dan ook bij hun vakantie in Zuid-Afrika. De stranden van Port Elizabeth zijn mooi en er zijn veel watersporten waar je aan kunt deelnemen. Tevens is het centrum ook de moeite waard om te bezoeken. 

Vanuit Port Elizabeth is het gemakkelijk om het Addo Elephant National Park te bezoeken, de Tuinroute of het Tsitsikamma National Park van Zuid-Afrika te zien. 

Leden van Meenemen.nl adviseren

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
World Ticket Center Bekijk aanbieding

Gerelateerde artikelen