Ryanair inchecken

ryanair incheckenAlles over het inchecken bij Ryanair weten omdat je binnenkort lekker op vakantie gaat of een weekendje weg gaat? Per vliegtuigmaatschappij en vliegveld is zijn er grote verschillen. Zo hanteren vliegvelden en sommige vliegmaatschappijen verschillende incheck tijden.  Wil je alles weten over Ryanair en inchecken?

Wanneer online inchecken Ryanair?

Wil je weten wanneer je online in kunt checken bij Ryanair? Vanaf 8 april 2014 is het zo dat je 30 dagen voor vertrek online kunt inchecken bij Ryanair. Dit geldt echter alleen voor de passagiers welke een toegewezen zitplaats kopen. Wanneer je geen toegewezen zitplaats koopt, kun je tussen 7 dagen en 2 uur voor elke geboekte vlucht online inchecken via Ryanair.

Wanneer je online ingecheckt bent via Ryanair is het de bedoeling dat je de boardingpassuitprint op een enkel A4-papier. Let op deze mag je niet opvouwen en de “QR-Code” moet goed leesbaar zijn. De “QR-code” is het ongeveer gelijk aan een streepjes code alleen bestaat hij uit een vierkant met verschillende witte en zwarte blokjes.

Leden van Meenemen.nl adviseren

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
World Ticket Center Bekijk aanbieding

Tot hoe laat bagage ryanair inchecken op luchthaven?

Wanneer je gebruik maakt van online inchecken Ryanair, hoef je je vaak niet lang van te voren op de luchthaven te melden. Maar wel is het handig om dan te weten tot hoe laat je bagage in kunt checken op de luchthaven.

Twee uur voordat je vertrekt gaan de balies open om je bagage in te checken. Deze balies sluiten stipt 40 minuten voor het vertrek, zorg er daarom voor dat u op tijd incheckt! Het is namelijk zo dat Ryanair je reserving kan annuleren wanneer je te laat bent met inchecken van de bagage.

Welke spullen mag je niet meenemen

Wanneer je geen bagage wil inchecken bij Ryanair dan is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet mag meenemen als handbagage wanneer je met Ryanair vliegt. De volgende spullen mag je absoluut niet meenemen aan boord van het vliegtuig.

  • Steekwapens (messen, schaar, schroevendraaier, nagelvijltje)
  • flesjes vloeistof (water, cola, lenzenvloeistof) Mist gesyled of gekocht op het vliegveld
  • Explosieve (gassen, explosieve, etc)