Eindhoven Airport bereikbaarheid

Bereikbaarheid eindhoven airportMet het vliegtuig op vakantie vanaf Eindhoven Airport? Wanneer je vanaf Eindhoven Airport naar je vakantiebestemming vliegt, is het wel handig om van te voren te weten hoe je op de luchthaven komt. Word je bijvoorbeeld naar Eindhoven Airport gebracht door een BOB, neem je een taxi of wordt het toch openbaar vervoer of eigen auto? Het is verstandig om van te voren goed na te denken hoe je naar Eindhoven Airport komt. Gelukkig is Eindhoven Airport goed bereikbaar.

Goede bereikbaarheid

De luchthaven van Eindhoven kent een goede bereikbaarheid. Zo ligt de luchthaven langs de snelweg, wat de bereikbaarheid vergroot. Eindhoven Airport ligt erg centraal in Zuidoost-Brabant waar je via verschillende snelwegen kunt komen.

Tevens kun je goed parkeren in de regio om en nabij Eindhoven Airport wanneer je met de auto gaat. Vaak is het mogelijk om vooraf al een parkeerplaats te reserveren, vaak moet dit online. De luchthaven heeft parkeermogelijkheden voor de volgende opties:

  • Kiss & Ride
  • Kort parkeren
  • Middellang parkeren
  • Lang parkeren

Openbaar vervoer naar Eindhoven Airport

Het is mogelijk om met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport te reizen. Vanaf het Centraal Station van Eindhoven kun je naar Eindhoven Airport reizen door middel van bus 400 of 401 te pakken. De reistijd van het Centraal Station Eindhoven naar Eindhoven Airport is ongeveer 20 minuten.

Ook is het mogelijk om andere busdiensten te pakken van en naar Eindhoven Airport. Tussen Eindhoven Airport, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam wordt er een lijndienst aangeboden. Dit geldt ook voor Antwerpen, Turnhout en Eindhoven Airport. Deze lijndienst heet AirExpressBus en is online te reserveren.