Gopro Karma Drone

De nieuwste ontwikkeling van Gopro is de Gopro karma. Een drone die zich laat vergelijken met drones van bijvoorbeeld DJI. Echter deze drone van Gopro is anders hij heeft alle features die een reiziger, vakantieganger of backpacker in een drone wil hebben. Een standaard drone is vaak voorzien van een digitale 4k camera waarmee je kan fotograferen en filmen vanaf een ruime afstand. De camera’s zitten vast gemonteerd aan het toestel en dit apparaat is vaak groot en moeilijk mee te nemen. Gopro heeft iets nieuws gedaan. Voordat we het daar over hebben eerst een korte omschrijving over Gopro zodat je weet waar de Gopro karma vandaan komt.

Gopro drone

GoPro is een jong technologie bedrijf dat de traditionele cameraleveranciers als Canon en Nikon challenged  met een heel betaalbare action camera die inmiddels 5 generaties oud is. De actioncamera is in de meest bizarre omstandigheden te gebruiken, hij is waterdicht en kan eenvoudig gemonteerd. Op deze manier kan je in alle omstandigheden filmen of fotograferen. De camera is eenvoudig ingebruik en kan zowel met hand als met een smartphone of afstandbediening bestuurd worden. Perfect voor op vakantie dus! Meer lezen: Wat is een gopro.

Drone: Gopro karma

De Gopro karma

Deze werkelijk unieke drone die uitgekomen is op 23 oktober 2016 is uniek omdat hij een paar aspecten heeft die hem heel gebruiksvriendelijk maken en hem ook inzetbaar maken voor andere dingen dan het vliegen alleen. De belangrijkst eigenschappen van de Gopro karma zijn:

  • Opvouwbaar, waardoor eenvoudig mee te nemen
  • Werkt samen met de GoPro 5 (hero en session) en de 4 hero
  • De image stabelizer kan gekoppeld worden aan de Gopro Karma grip
  • eenvoudig te bedienen afstandsbediening

De Karma kan volgens Gopro gebruikt worden zonder dat je vooraf vliegervaring hoeft op te doen. Hij is extreem stabiel en volgens verschillende bronnen die de gopro karma al hebben mogen proberen was zelfs bij sterke wind de drone nog prima te besturen in tegenstelling tot de verhalen die we eerder hoorde over de DJI. Hierdoor kan je dus ook bij wat hogere windsnelheden de drone eenvoudig laten vliegen. Dit is iets waar veel drones problemen mee hebben.

Online een GoPro Karma drone kopen?

Wanneer je een drone van GoPro wil kopen dan kom je tot nu toe uit bij de GoPro karma deze kan je dat eenvoudig online aanschaffen. Ondanks de grote doos waar hij inzit is hij goed ingepakt en komt hij onbeschadigd bij je aan De drone is sterk en voldoet aan de beste kwaliteitseisen voor een veeleisende vakantieganger. Wij raden de aankoop bij een van de volgende partijen sterk aan.

[pro_ad_display_adzone id=”8463″]

Het gebruik van de Gopro Karma

De Karma wordt in tegenstelling tot de DJI geleverd zonder een digitale 4K camera deze moet je er bij kopen. Dit is natuurlijk een slimme truc van GoPro om de revenue’s die ze op de drone kunnen behalen kunnen verhogen. De karma kan via de eenvoudig te bedienen afstandbediening bijna net zo simpel als een spelcomputer bestuurd worden. In tegenstelling tot andere drones kan je bij de Gopro Karma eenvoudig de propellers en het landingsgestel uitklappen waardoor hij echt heel eenvoudig is mee te nemen. Zeker als je kijkt naar de meegeleverde rugzak. Het feit dat de camera van de Gopro Karma voorop zit is het landen van je drone een stuk veiliger de kans dat je (bij de DJI zit de camera onder het apparaat) Gopro camera beschadigd kleiner. Ook zal je zien dat de propellors van de karma niet inbeeld komen. Veel andere drones hebben hier wel last van.

Video van de Gopro Karma

Om je een goed beeld te geven van de Gopro karma hebben we 2 handige video’s over de karma drone gevonden die je kunnen helpen om een goed beeld te vormen over dit monstertje.

Gopro Karma in actie met Hero 5

Karma officiële introductie video