Wat meenemen op vakantie naar Laos

Op vakantie naar Loas, heerlijk genieten van dit mooie Aziatische land! Ter voorbereiding adviseren we om een vakantie checklist te maken waarmee je goed voorbereid op vakantie kan naar Laos! We geven naast deze vakantie checklist ook advies over voedselveiligheid, de mooiste exotische plekjes zoals bijvoorbeeld Vang viang. Maak direct een checklist voor je vakantie naar Laos.

Checklist maken voor vakantie in Laos

Inpakken en meenemen naar Laos

Een vakantie voorbereiden lijkt zo makkelijk. Maar vaak vergeten mensen dat een nieuw land ook nieuwe uitdagingen met zich mee brengt. Laos is een prachtig nog redelijk ontgonnen land in Azië het land wordt vooral door backpackers bezocht en is relatief makkelijk te bereizen. De vriendelijke bevolking helpt je graag en staat bijna altijd voor je klaar. Toch moet je in Laos rekening houden met een paar belangrijke zaken.

Laos is als vakantieland nog niet zo ver ontwikkeld als bijvoorbeeld Thailand, de bus & trein verbindingen hebben vaak last van vertraging en ook is het soms moeilijk te zien waar je moet vertrekken. Los van het vervoer binnen Laos is het ook belangrijk om goed op te letten met eten en drinken. De voedselveiligheid is vaak anders dan in Nederland of België. Met een goede vakantie voorbereiding kan je prima door Laos reizen.

Steden in Laos

Wat wil je in Laos gaan doen? Je vakantie door Laos is niet compleet zonder een bezoek aan Vang-viang dit mooie plekje is absoluut het bekijken waard. We hebben voor jou een aantal belangrijke dingen die je moet weten op een rijtje gezet zodat je goedvoorbereid op vakantie kan gaan. We geven je graag de mogelijkheid om een gratis vakantie checklist te maken voor je vakantie naar Laos daarnaast bieden we veel hulp en informatie over backpacken in Azië en het goed voorbereiden van je vakantie.

Paar dingen waar je nu alvast rekening mee kan houden is:

  • Wissel alvast wat geld zodat je bij aankomst direct wat kan betalen
  • Neem de rust in het vliegtuig en probeer ontspannen aan te komen, het vliegveld is vaak erg druk
  • Kijk of je overland bijvoorbeeld via Thailand, Laos kan binnenkomen scheelt veel geld en het laat je ook een stuk van het mooie Thailand zien.

Welke steden wil je tijdens je vakantie gaan bezoeken in Laos? We hebben alvast de belangrijkste steden in Laos op een rijtje gezet. Wanneer de stad die je wilt bezoeker er niet bijstaat dan kan je het volldige overzicht met steden in Laos op de pagina: steden in Laos geplaatst. Maar u kunt ook onder de lijst met belangrijkste steden in . De hoofdstad van Laos is Vientiane en is absoluut de moeite waard om tijdens je vakantie te bezoeken. Vientiane is centraal gelegen en makkelijk te bereiken. Wanneer je in Laos op vakantie bent is het belangrijk te weten dat men Laotiaans spreekt en je moet betalen met LAK