Checklist huis tegen inbraak

huis inbraak proof, checklist huis tegen inbraak, huis tegen inbrekers, huis tegen inbraakDe checklis voor een inbraakproof huis als je op vakantie gaat. Alles is geregeld, je tickets is geboekt en je humeur zit goed. Je kan niet wachten om op vakantie te gaan en dan slaat de paniek toe: inbrekers. Niemand is thuis, voor dagen of voor misschien wel weken, wat betekent: de perfecte kans voor inbrekers om je huis binnen te dringen. Paniek is goed, maar sla er niet in door, want anders kan je niet van je vakantie genieten.

Zorg voor een aantal dingen en je huis is inbraak proef: check deze checklist voor je huis tegen inbrekers te beschermen. De vraag is: hoe bescherm ik mijn huis tegen inbrekers? Na deze inbraakproef checklist zet je een stapje in de goede richting.

Is je huis inbraak proef?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je huis zelf inbraakproef is. Daarvoor eerst een checklist voor een inbraakproef huis. Met deze tips en checklist zorg jij ervoor dat je huis inbraak proef is:

  • Zorg ervoor dat je een slot hebt dat goed gekeurd is door de politie
  • Heb je een nachtslot? Dan kan je deze afvinken van je checklist voor een inbraakproef huis
  • Heb je sleutels buiten verstopt? Haal ze dan maar gauw naar binnen, inbrekers kennen deze zogenaamde ‘geheime’ plekken

Met deze drie tips ben je al een stuk dichterbij en kan je alvast een paar dingen afvinken van je checklist tegen inbrekers.

De checklist tegen inbraak voor op vakantie

Na een paar praktische tips voor je huis is hier dan de checklist tegen inbrekers voor als je op vakantie gaat.

  • Tip een op deze checklist om inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat wordt door veel mensen genegeerd: zet niet op social media dat je weg bent. Natuurlijk wil je dit wel doen, want hoe leuk is het dat je op vakantie gaat en vooral als je voor drie weken gaat, iets wat je met de wereld moet delen. Vergeet echter niet dat als je dit met de wereld deelt, je dit ook met inbrekers deelt.
  • Leg je waardevolle spullen uit het zicht, berg ze goed op in een kluis bijvoorbeeld. Heb je geen kluis? Zorg ervoor dat ze niet 1,2,3 gevonden kunnen worden. Heb je dit gedaan? Dan kan je punt twee ook afstrepen op je checklist: je huis inbraakproef maken voor op vakantie
  • Heb je een voicemail of automatische mailtjes? Zorg ervoor dat deze ook inbraakproef zijn. Vermeld nooit op apparaten dat je weg bent en voor hoe lang. Ook inbrekers zijn hiervan op de hoogte en zullen gaan mailen en bellen om te checken of jij thuis bent.
  • Een ander belangrijk punt voor je checklist om je huis te beschermen tegen inbrekers op vakantie is om je huis bewoond te laten lijken. Als heel de dag én avond de lampen uit zijn en de gordijnen open of dicht zijn, gaat dit opvallen. Zorg dus voor tijdschakelaars voor belichting die goed zichtbaar zijn voor inbrekers, het lijkt alsof je in de avond gewoon thuis bent.
  • Een andere tip op de checklist om je huis inbraakproef te maken is om je buren in te lichten. Laat ze een oogje in het zeil houden en af en toe de post weghalen.
  • Licht ook je familie of naasten in, geef ze een huissleutel zodat er altijd iemand binnen kan. Laat hen de brievenbus legen: een volle brievenbus is namelijk ook verdacht. Heb je dit punt ook geregeld? Streep hem dan maar af op je checklist voor je huis inbraakproef te maken op vakantie.
  • De laatste tip op deze inbraakproef op vakantie checklist is iemand je huis laten bewonen. Een vriend of vrienden, ouder of zusje, er is vast wel iemand bereid om een paar weekjes op je huis te passen of regelmatig langs te komen. Doe je dit, is de kans dat ingebroken wordt heel klein.

Heb je deze checklist nagelopen en alles afgevinkt? Ga dan zonder zorgen op vakantie, want jouw huis is inbraakproef tijdens je vakantie.