Handbagage Wizz Air meenemen

Wat handbagage meenemen bij Wizz Air betreft, zijn de regels onlangs nog veranderd. Wizz Air biedt namelijk twee verschillende opties voor het meenemen van handbagage in het vliegtuig. Wel geldt er overduidelijk de regel dat maar één stuk handbagage toegestaan is per passagier. Wanneer je dit aantal overschrijdt zul je moeten bijbetalen omdat je handbagage als ruimbagage vervoerd moet gaan worden.

Afmetingen handbagage

De afmetingen handbagage bij Wizz Air moeten voldoen aan de regels die de airline opsteld. Wizz Air heeft twee opties wat de handbagage betreft. Optie één is de gratis optie. Wanneer je bij Wizz Air handbagage meeneemt welke de maximale afmetingen heeft van 42x32x25 cm. mag de handbagage gratis mee aan boord bij Wizz Air.

Wanneer de afmetingen van handbagage groter is dan deze bovenstaande optie, maar niet groter is dan 56x45x25 cm. mag het tegen een vergoeding mee aan boord. Wel moet deze handbagage in het bagagevak in de cabine passen. Koop dus een koffer of tas die aan deze regels voor handbagage voldoet.

Gewicht handbagage Wizz air

Bij Wizz Air wordt geen beleid gehanteerd wat betreft het gewicht handbagage. De handbagage mag zo zwaar zijn als je zelf wilt, wanneer deze maar onder de afmetingen handbagage van Wizz Air valt. Wel moet je zelf in staat zijn om de handbagage in het bagagevak van het vliegtuig te plaatsen.

[VIDEO] Hoe pak je je koffer nu echt goed in?

Het inpakken van je koffer lijkt altijd makkelijker dan dat het is. Wij weten dat en horen dat echt bijna dagelijks terug van de mensen die bij ons een paklijstje gemaakt hebben. We krijgen vaak te horen dat dingen echt mis gaan met het inpakken of meenemen van een koffer in het vliegtuig. Ook vergeten mensen dat ze sommige dingen verboden zijn in het vliegtuig (lees het artikel: Wat is verboden in het vliegtuig). De meest voorkomende dingen die we horen zijn:

  • Flesje (water, shampoo, lenzenvloeistof) gaat lekken
  • Koffer te vol waardoor deze open springt
  • Koffer beschadigd

Om je te helpen bij het inpakken van je koffer voor het vliegtuig hebben we een paar tips van onze gebruikers gefilmd zodat je snel kan zien hoe je je koffer beter kan inpakken als je met wizzair vliegt. Wizzair gaat vaak erg zorgvuldig om met je bagage echter zijn er vaak een paar kleine dingen die je zelf kan doen om te zorgen dat je je koffer net wat beter inpakt. Heb je zelf tips? Laat het ons weten via de contact pagina.