Kaapstad bezienswaardigheden

kaapstadEen vakantie naar Kaapstad boeken? Kaapstad is een van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika, samen met Bloemfontein en Pretoria. Wanneer je er over nadenkt om een stedentrip of vakantie naar Kaapstad te boeken, kunnen wij je maar één ding vertellen; DOEN!

Kaapstad is een geweldige stad in Zuid-Afrika waar ontzettend veel te doen en te beleven is. In Kaapstad aan bezienswaardigheden geen gebrek. Je kijkt je ogen uit in deze ware wereldstad die vele hoogtepunten kent. En daar komt bij dat het weer in Kaapstad vaak erg aangenaam is!

Boek nu vliegtickets naar Kaapstad!

Hoogtepunten Kaapstad

De ware Kaapstad bezienswaardigheden, wat mag je nou écht niet missen in deze stad in Zuid-Afrika? Wij vertellen je graag de bezienswaardigheden van Kaapstad en omgeving die je zeker mee moet nemen in je vakantie naar Zuid-Afrika. 

1. Robbeneiland 

Als eerste starten we met Robbeneiland. Dit is toch echt wel een hoogtepunt in Kaapstad die je niet aan je voorbij mag laten gaan. Het befaamde Robbeneiland, waar cultheld Nelson Mandela maar liefst 18 jaar lang vast zat tijdens de Apartheid. Robbeneiland ligt maar liefst 7 kilometer van Kaapstad vandaan en je kunt hier alleen met de boot heen reizen. Het is nooit iemand gelukt om van Robbeneiland te ontsnappen. Wanneer je met de boot vanuit Kaapstad een bezoekje brengt aan Robbeneiland, zul je een rondleiding krijgen door deze zwaar bewaakte gevangenis en een bezoek brengen aan de cel van Nelson Mandela.

2. Tafelberg

Onder de bezienswaardigheden van Kaapstad mag de beroemde Tafelberg uiteraard niet ontbreken. De Tafelberg staat kenmerkend voor Kaapstad en is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Het is een prachtige berg in Kaapstad met een platte bovenkant waar je onder andere met een kabelbaan kunt komen. De berg is maar liefst 1085 meter hoog en drie kilometer breed en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

De Tafelberg is vaak gehuld in een grote wolk, dit is een bijzonder schouwspel om te zien. Wat hier minder aan is, is dat de Tafelberg niet toegankelijk is wanneer deze gehuld is in een wolk. En de Tafelberg beklimmen mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Kaapstad! 

3. Waterfront

Het Waterfront in Kaapstad, ook wel Victoria & Alfred Waterfront genoemd, is het ware historische hart van de haven van Kaapstad. Dit is een belangrijke trekpleister waar veel te zien is. Het is niet voor niets dat het Waterfront tot een van de Kaapstad bezienswaardigheden behoort. Er zijn talloze leuke restaurantjes en cafeetjes aan het Waterfront en je kunt er lekker shoppen. Ook aan straatartiesten hier geen gebrek, uren vermaak dus, in hartje Kaapstad!

4. Bo-Kaap

Onder de bezienswaardigheden van Kaapstad valt ook Bo-Kaap. Bo-Kaap is een schilderachtig deel van Kaapstad wat enigszins doet denken aan het kleurrijke Willemstad in Curaçao. Bo-Kaap kent kleine steile klinkerstraatjes en felgekleurde huisjes in allemaal verschillende kleuren. Het is een Maleisische-Islamitische buurt van Kaapstad, bijna alle inwoners zijn moslim. Loop hier zeker even doorheen!

5. Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijke puntje van heel Zuid-Afrika, op het Kaapse Schiereiland. Kaap de Goede hoop ligt vlakbij Kaapstad en behoort daarom tot een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan. 

Echter is dit slechts een greep uit de bezienswaardigheden van Kaapstad. Er is zo ontzettend veel te zien en beleven in deze wereldstad in Zuid-Afrika. Ook in de omgeving (bijvoorbeeld Stellenbosch) is genoeg te zien en vooral te proeven. Zo staat Stellenbosch bekend om de vele wijnbouw en wijnproeverijen. En wijn, daar weten ze alles van in Zuid-Afrika. Boeken dus, die vliegtickets Kaapstad!

Leden van Meenemen.nl adviseren

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
World Ticket Center Bekijk aanbieding