Checklist Thailand

De checklist voor je vakantie naar Thailand die je niet mag missen. De reis is geboekt, je hebt er lang naar uitgekeken en dan is het moment daar: je kan je koffer gaan inpakken. Maar wat neem je allemaal mee naar de bijzondere bestemming Thailand? Maak met behulp van deze checklist Thailand jouw vakantielijstje.

Het eerste waar je aan moet denken als je begint met pakken: wat is je vervoer en heb je een kilo limiet bagage dat je mee mag nemen?

Als je dat hebt uitgezocht kan je beginnen met inpakken. Vrouwen zijn hier meestal enthousiaster over dan mannen en daarom is deze vakantie checklist Thailand handig. Zowel voor vrouwen als mannen, wil jij niks vergeten loop deze checklist voor Thailand even langs.

Checklist vakantie Thailand stap 1:

Identificatie en reisdocumenten. Klinkt logisch, maar je bent niet de eerste die dit zal vergeten. Denk aan je gele boekje van je inentingen, een kopie van je reisgegevens en je paspoort/ ID plus een kopie hiervan, maar ook je verzekeringspasje en ziektekosten pasje.

Checklist vakantie Thailand stap 2:

Geld. Ook is geld een ding waar je waarschijnlijk al aan gedacht hebt, maar vergeet voor je reis niet je euro’s al in Thaise Baht om te wisselen zodat je altijd in nood Thais geld bij je hebt. Ook mogen je bankpas en euro’s niet ontbreken op je vakantielijstje naar Thailand.

Checklist vakantie Thailand stap 3: 

Algemeen dagelijkse voorwerpen. Saai, maar ook net zo belangrijk: portemonnee, bril(lenkoker), zonnebril, telefoon(oplader), (huis)sleutels, pennen (dit is echt handig).

Checklist vakantie Thailand stap 4:

Medicijnen. Je belangrijke medicijnen vergeet je niet snel, maar je moet ook denken aan paracetamol, diarreeremmers, medicijnen voor buikpijn, misselijkheid en pleisters niet te vergeten. In Thailand is de apotheek anders en je kan dus het beste je eigen noodoplossingen meenemen.

Checklist vakantie Thailand stap 5:

Kleding en Accessoires. Als je naar Thailand gaat moet je vooral luchtige kleren in je koffer stoppen. Strak zittende kleding is een afrader vanwege de hitte en vochtigheid daar. Veel kleren hoef je niet mee te nemen, kleren zijn goedkoop en je kan je kleren op veel plekken laten wassen.

Als je de hoogte gaat opzoeken en vooral in de avond is het slim om een trui of jack mee te nemen, het wil hier namelijk nog wel eens afkoelen. Gaat je reis naar Thailand plaatsvinden in de moesson tijd dan is een regenjas ook iets voor je vakantielijstje naar Thailand, maar je kan er ook voor kiezen om ter plekke een poncho aan te schaffen.

Verder is het slim om een petje en een zonnebril mee te nemen. Genoeg zwemkleding moet je ook zeker niet vergeten.  Ook moet je rekening houden met het bezoek aan tempels, bij sommigen moet je namelijk bedekkende kleding aan.

Checklist vakantie Thailand stap 6:

Toilettas. Deo, Make-up, scheermesjes, scheerschuim, tandenborstel, tandpasta zijn de standaard dingen voor in je toilettas, maar vergeet ook je zonnebrand niet mee te nemen. Ook zijn zakdoekjes, een nagelschaartje, tandenstokers, shampoo en douchegel geen overbodige luxe. In sommige hotel krijg je shampoo en douchegel op je hotelkamer gratis, maar dit is lang niet overal dus altijd even checken of gewoon voor de zekerheid in je tas stoppen. En zo kan je ook je toilettas afstrepen op je checklist voor je vakantie naar Thailand.

Checklist vakantie Thailand stap 7:

Niet te vergeten spullen. De dingen die absoluut niet mogen ontbreken op de checklist Thailand zijn: je camera, oplader camera, flesje water voor onderweg, kauwgom, iets te snoepen/eten, muziekje, adres hotel, taalgids/ woordenboek Thais (altijd handig) en niet te vergeten een speciale reisstekker zodat je al je spullen kunt opladen en niet met je lege camera in je handen staat.

Checklist vakantie Thailand stap 8:

Je koffer en handbagage is ingepakt met behulp van deze Checklist Thailand. Je staat op het punt om te gaan, je bent enthousiast maar je moet nog een paar dingen doen: eventuele huisdieren onderdak geven, naasten informeren over je vertrek zodat ze het huis een oogje in het zeil kunnen houden, ze de post binnen kunnen leggen en voor de tuin/planten kunnen zorgen, ramen dicht, verwarmingsprogramma’s annuleren, vuilnis buiten zetten en dan de deur achter je dicht doen en goed afsluiten.