Londen

Londen is een echte wereldstad. Het is zeker de moeite waard om eens de stad Londen te bezoeken. Londen biedt voor ieder wat wils en heeft ontzettend veel mogelijkheden om je citytrip tot een groot succes te maken.

In Londen kun je heerlijk rondrijden en aan sightseeing doen in een ouderwetse rode dubbeldekkerbus. Terwijl je rustig rondkijkt en foto's maakt als een echte toerist, verteld de gids je alles over de plekken in Londen waar je langs rijdt.

Vergeet verder de toeristische attracties van de stad Londen niet, Buckingham Palace, de Big Ben, Westminister Abbey, Hyde Park, The Tower, Covent Garden en nog veel meer.

Maar in Londen kun je naast toeristische plaatsen bezoeken, ook heerlijk shoppen. De stad Londen heeft ontzettend veel leuke winkels. Je hebt zelfs speciale straten waar je allerlei verschillende winkels kan vinden. Bijvoorbeeld Petticoat Lane, dit is een straatmarkt waar je allerlei souvenirs en groente-fruitstalletjes vindt. Deze markt is alleen op zondag open. Oxford Street is de grootste winkelstraat van heel Londen. In Oxford street vind je allerlei grote warenhuizen welke voornamelijk bij het station Bond Street liggen.
Verder heb je nog Regent Street, Greenwich, Harrods, Charing Cross Road, Portobello Road en meer.

Voor de jongeren die een bezoekje brengen aan Londen is de stad ook hartstikke leuk om uit te gaan. Je kunt in Londen natuurlijk niet om de echte Engelse pubs heen. Als jongere natuurlijk een must om hier een middagje/avondje door te brengen.

Maar ook aan discotheken in Londen geen gebrek. De beroemdste discotheek van Londen was de Hippodrome, maar nu wordt daar een circusshow gegeven, La Clique. Je vind veel discotheken op de Leicester Square, bijvoorbeeld de Equinox. Wel is het zo dat de discotheken in Londen vaak komen en gaan met de dag.
Tip: Net als in Nederland staan er in Londen uitsmijters, genaamd Bouncers, aan de deur van de discotheek. Zij bepalen of je word toegelaten tot de club of niet. Ze letten in ieder geval op kledingvoorschriften, jeans en gymschoenen worden geweigerd.