Misverstand; mijn zorgverzekeraar betaalt de banaan

ZorgverzekeringDe kans dat het je overkomt is klein. Maar stel dat je je been breekt en van de piste af moet worden gehaald, wordt de banaan dan wel vergoed door je zorgverzekeraar?

Een zorgverzekering vergoedt gedeeltelijk de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding? Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Juist deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Bovendien nemen de medewerkers van de alarmcentrale alle hulpverlening uit handen.

De reisverzekering voor wintersporters vergoedt deze kosten wel. De reisverzekering biedt namelijk:

  1. Personenhulp. Bij een ernstige situatie bel je naar de alarmcentrale (020 – 651 57 77). Daar vertellen ze naar welk ziekenhuis je het beste kunt gaan, regelen de betalingsgarantie en organiseren een eerdere thuisreis als dat nodig is. Gedurende de ziekenhuisopname onderhoudt de alarmcentrale contact met jou, je eventuele reisgenoten en de behandelend arts.
  2. Aanvullende vergoeding van je geneeskundige kosten. Je zorgverzekering vergoedt medische hulp tot maximaal 2 keer het Nederlandse tarief. Dit is meestal te weinig, want in landen als Oostenrijk is de zorg gecontracteerd en kun je in dure klinieken terechtkomen.
  3. Repatriëring. Als je een been breekt op de piste en naar huis wilt, zal je zorgverzekeraar je niet naar Nederland halen, want deze vergoedt alleen een eerdere terugkeer als dat medisch noodzakelijk is. Maar je reisverzekering vergoedt je thuisreis ook als jouw reden om naar huis te gaan niet medisch noodzakelijk is. Ook organiseert de alarmcentrale van de reisverzekeraar vaak het transport van jou met je gebroken been.

Europeesche, als partner van de Nederlandse Vereniging biedt goede, complete reisverzekeringen. Met modules kan je zelf je verzekering samenstellen.

Ben jij al doorlopend verzekerd? Controleer jouw verzekering of jij ook goed verzekerd bent voor wintersport.

48% is slecht verzekerd
Uit onderzoek onder 210.000 meenemen.nl gebruikers blijkt dat men slecht verzekerd op vakantie gaat.
Lees het volledige onderzoek

Wel een goede reisverzekering afsluiten