Welke bagage mag je meenemen in het vliegtuig?

Welke bagage meenemen in het vliegtuig Het inpakken van je koffer en handbagage is een lastige klus. Welke bagage mag nou wel en welke bagage mag nou niet mee in het vliegtuig? Pak ik niet te veel of te weinig bagage in? Ben ik niks vergeten? Het maken van een vakantiechecklist helpt bij het inpakken van je bagage.

Je kunt een aparte vakantiechecklist maken voor je handbagage, zodat je extra goed kan controleren of er geen bagage op staat die je niet mee mag nemen in het vliegtuig.

Vind een goede koffer

Handige tips voor het inpakken van bagage in het vliegtuig

  • Houd er bij het maken van de vakantiechecklist rekening mee dat vloeistoffen in verpakkingen groter dan 100 milliliter niet in de handbagage mogen in het vliegtuig.
  • Neem een lege waterfles mee die je na de douane kan vullen. Zo kan je toch genoeg blijven drinken.
  • Voorkom een toeslag voor te zware bagage door deze vooraf te wegen. Dit kan je op een normale personenweegschaal doen of met een speciale kofferweegschaal.
  • Weeg ook je handbagage en meet de maten op. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen regels met betrekking tot de handbagage in het vliegtuig.
  • Stop belangrijke medicijnen in je handbagage en doe een extra hoeveelheid in de koffer zodat je altijd een voorraad hebt.
  • Zet op je vakantiechecklist voor de terugreis ook je souvenirs. Bepaalde souvenirs, zoals scherpe voorwerpen, mogen niet als bagage mee in het vliegtuig.

Video’s over inpakken van je koffers voor het vliegtuig

Wij krijgen echt heel vaak verhalen van mensen die een lekkend flesje in hun handbagage of in hun koffer hadden zitten. Ze zien wanneer ze uit het vliegtuig komen en hun bagage op de lopende band aankomt dat hun tas lekt. Dit is altijd een heel vervelende start van je vakantie. Alle kleren nat, spullen vies en vaak een hoop gedoe. Gelukkig krijgen we ook van onze gebruikers heldere en duidelijke tips over hoe je je koffers of tassen wel veilig moet inpakken wanneer je met het vliegtuig gaat. Daarom hebben we van die tips een paar handige video’s gemaakt. Je kan zie hieronder direct bekijken!