Een goede rugzak voor het backpacken

backpacken rugzak, backpacken rugzakkenEen goede rugzak voor het backpacken is erg belangrijk. Een rugzak is misschien wel het belangrijkste gedeelte van je uitrusting wat je mee moet nemen wanneer je gaat backpacken. Tijdens het backpacken vervoer je namelijk alle spullen die je mee wilt nemen in je rugzak. Dat is ook de reden dat je rugzak van goede kwaliteit moet zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je spullen beschadigen. Naast kwaliteit zijn er meer dingen waar je op moet letten wanneer je een rugzak koopt voor het backpacken. In dit artikel vertellen we meer over rugzakken voor het backpacken, waar je op moet letten en handige tips voor het backpacken.

Belangrijke punten

Wanneer je een rugzak gaat kopen voor het backpacken zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Zo is het erg belangrijk dat je een goede rugzak neemt. Tevens is het van belang dat de rugzak bij jou en jouw reis past. Kijk bijvoorbeeld of je geen last van je rug krijgt wanneer de rugzak vol zit en of je het gewicht goed op je heupen kan dragen in plaats van op je rug.

Formaat en gewicht

Voor het backpacken is het verstandig om een rugzak te nemen met een inhoud tussen de 50 en 70 liter. Sommige rugzakken kan je gemakkelijk groter of kleiner maken door ritsen of bandjes. Het gewicht van een rugzak voor het backpacken is realistisch gezien vaak tussen de 12 en 17 kilo wanneer deze geheel is ingepakt.

Waterdicht

De meeste rugzakken zijn niet waterdicht en dit is natuurlijk wel handig wanneer je gaat backpacken. Daarvoor heb je gelukkig een regenhoes die je gemakkelijk over je rugzak heen kan doen. Zo zijn al je spullen goed beschermd tegen het water!

Rugzak aanschaffen

Wanneer je een rugzak voor het backpacken gaat aanschaffen moet je hier ruim de tijd voor nemen. Het is niet verstandig om op het laatste moment nog snel een rugzak te kopen. Je moet namelijk zeker weten dat je met deze rugzak lange afstanden kan afleggen, zonder dat je last krijgt van je rug of schouders. Door op tijd een goede rugzak voor het backpacken te kopen ga je goed voorbereid op vakantie en kan je alle spullen veilig meenemen in je rugzak. Andere belangrijke dingen die je niet mag vergeten vind je op de handige checklist voor backpacken!