Hoe koffer inpakken?

hoe koffer inpakkenJe gaat op vakantie, dus dat betekent: koffers inpakken. Maar hoe moet je nou eigenlijk je koffer inpakken? Want op een of andere manier zit je koffer altijd sneller vol dan je zou willen. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor het inpakken van je koffer. Met deze handige tips wordt het inpakken van je koffer een stuk makkelijker en minder tijdrovend. 

Inpaklijst

Voordat je begint met het inpakken van je koffer, maak je eerst een inpaklijst op meenemen.nl. Hier vind je alle spullen op die je mee wilt nemen. Zo kun je heel makkelijk alles afstrepen van je inpaklijst en weet je zeker dat je niets vergeten bent. De meest vergeten artikelen bij het inpakken van een koffer zijn:

  • Zonnebril
  • Opladers
  • Extra contactlenzen of een extra bril
  • Wereldstekker
  • Medicijnen

Oprollen

Zit jouw koffer ook altijd sneller vol dan je zou willen? Dan is dit de oplossing. Vouw je kleding niet op, maar rol ze op. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar voorkom je ook nog dat je kleding gaat kreukelen. 

Toilettas

Een toilettas neemt altijd veel ruimte in bij het inpakken. Neem daarom geen grote, maar kleine reisverpakkingen mee. Tevens vind je in de meeste hotels doucheproducten in de hotelkamers, deze hoef je dus niet per se mee te nemen. Plak voor de zekerheid een stukje plakband of tape op de dopjes van de flesjes met vloeistof, om te voorkomen dat de flesjes gaan lekken. 

Kleding dragen

Sommige kledingstukken zijn zwaarder dan bijvoorbeeld een t-shirt. Neem bijvoorbeeld een spijkerbroek of een blazer. Trek de zware kledingstukken dan ook aan in het vliegtuig. Zo bespaar je veel ruimte, maar ook veel gewicht. Tevens kan je meerdere lagen over elkaar dragen. 

Streng zijn op jezelf bij inpakken koffer

Wees streng voor jezelf bij het inpakken van je koffer en pak alleen de spullen die je echt nodig hebt. Je wilt het liefst op elke situatie goed voorbereid zijn, maar wees ook redelijk tegenover jezelf. Pak dus alleen spullen in waarvan je zeker bent dat je ze gaat gebruiken. Mocht je er op je vakantiebestemming achter komen dat je toch iets mist, dan kan je dit altijd nog aanschaffen. Ze hebben in ieder land immers winkels. 

Rugzak meenemen

We raden aan om altijd een kleine rugzak mee te nemen zodat je niet de heletijd met je koffer hoeft te zeulen overstraat. In de rugzak (bijvoorbeeld een Eastpack of North Face Rugzak) kan je eenvoudig kleine spullen maar ook waardevolle spullen meenemen. Let bij het kopen van een rugzak op dat deze voldoende ruimt heeft, waterdicht is, voldoende vakjes heeft en niet zo goed geopend kan worden door dieven.