Tips auto huren voor vakantie

auto huren vakantie tipsGa je een auto huren voor je vakantie? Wanneer je een auto gaat huren voor je vakantie, moet je op een aantal zaken goed letten. Je kunt namelijk op verschillende onaangename zaken stuiten wanneer je zomaar de eerste de beste auto huurt in het buitenland voor je vakantie. 

Om jou te helpen hebben wij een aantal tips opgesteld voor het huren van een auto in het buitenland. Er zijn vaak namelijk veel verschillende auto's die je op vakantie kunt huren voor een zacht prijsje, maar is het wel zo verstandig om zo'n grote luxe auto te huren? Dit en meer tips over het huren van een auto voor je vakantie lees je hier. 

Tips voor huren van auto op vakantie

Toeslagen
Er kunnen toeslagen bij komen wanneer je een auto huurt voor je vakantie. 

Verzekeringen
Let goed op verzekeringen bij het huren van een auto. Wat is er wel inbegrepen bij de prijs en wat niet? Mogen er bijvoorbeeld meerdere mensen meerijden in de huurauto, hoe hoog is het eigen risico etc. Het kan zijn dat alle inzettende in het huurcontract opgenomen moeten zijn. 

Leeftijdseisen
Het kan verschillen per aanbieder en per vakantieland welke leeftijd je moet hebben om een auto te huren in het buitenland. Ook het aantal jaren dat je het rijbewijs bezit kan belangrijk zijn voor het huren van de auto. 

Check aanwezige schade
Voor het huren van de auto is het belangrijk dat je de aanwezige schade op de auto al checkt. Zorg dat deze door de verhuurder opgeschreven worden zodat jij nooit aansprakelijk wordt voor deze schade die niet door jou opgelopen is. 

Brandstof
Let er goed op wat de voorwaarden van de brandstof zijn. Meestal krijg je de huurauto met volle tank mee en gaat de aanbieder er vanuit dat je de huurauto met een volle tank terugbrengt. Wanneer je dit niet doet moet je alsnog de brandstofkosten betalen, maar deze vallen altijd hoger uit dan wanneer je zelf tankt. 

Gerelateerde artikelen